אודות - יקב תניא

יקב תניא

חוויה של חירות

יקב תניא הנו יקב משפחתי שהוקם בשנת 2001 על ידי יורם כהן ונקרא כשם בתו. השם תניא נלקח מתוך הגמרא "תניא אמר רבי ישמעאל" וכן בעוד מקומות רבים בתלמוד.
סדרות היין גם הן על שם ילדיו של כהן. אליה, הלל , אנוש ועברי.

היקב שוכן בישוב עפרה שבארץ בנימין מצפון לירושלים בגובה כ-900 מטר מעל פני הים.
הישוב עפרה נקרא בשם העיר המקראית שהיתה בתחום שבט בנימין
( יהושוע י'ח כ'ג ). סביב עפרה נמצאו גתות עתיקות רבות חצובות בסלע
שגילן כ-3000 שנה, עדות מרשימה לתעשיית יצור יין בתקופות קדומות באיזור ההר המרכזי.

היינות

היין שלנו

על מנת למנוע לחץ ומעיכה של הענבים, זליגת תירוש ותסיסה מוקדמת,
הענבים נבצרים באופן ידני לפנות בוקר אל תוך ארגזים קטנים קרירים מצינת הלילה. עם הגעתם, הענבים נכנסים לקרשר ומצוננים לטמפרטורה של 10 מעלות צלזיוס, התירוש מושרה על קליפותיו למספר ימים לפני התסיסה האלכוהולית שתימשך כ-12-16 ימים. אחר התסיסה מועבר התירוש ליישון בחביות עץ אלון צרפתי לתקופה של 14-24 חודשים עד הביקבוק.
לאחר הביקבוק היין ממשיך להתיישן עוד מספר חודשים במרתפי היקב.

היקב שהחל את דרכו עם כ-800 בקבוקים בשנת 2002 כיקב משפחתי וחלוקה לחברים, ציין בשנת 2007 גידול מרשים של כ-30,000 בקבוקים בשנה.
ומ2007-2009 זכו היינות ב-9 מדליות, מתוכן, 5 זהב, 3 כסף ואחת ארד.

היינות

היין שלנו

על מנת למנוע לחץ ומעיכה של הענבים, זליגת תירוש ותסיסה מוקדמת,
הענבים נבצרים באופן ידני לפנות בוקר אל תוך ארגזים קטנים קרירים מצינת הלילה. עם הגעתם, הענבים נכנסים לקרשר ומצוננים לטמפרטורה של 10 מעלות צלזיוס, התירוש מושרה על קליפותיו למספר ימים לפני התסיסה האלכוהולית שתימשך כ-12-16 ימים. אחר התסיסה מועבר התירוש ליישון בחביות עץ אלון צרפתי לתקופה של 14-24 חודשים עד הביקבוק.
לאחר הביקבוק היין ממשיך להתיישן עוד מספר חודשים במרתפי היקב.

היקב שהחל את דרכו עם כ-800 בקבוקים בשנת 2002 כיקב משפחתי וחלוקה לחברים, ציין בשנת 2007 גידול מרשים של כ-30,000 בקבוקים בשנה.
ומ2007-2009 זכו היינות ב-9 מדליות, מתוכן, 5 זהב, 3 כסף ואחת ארד.

הכרמים

כרמי יקב תניא

בכרמים של יקב תניא על שטח של 32 דונם, גדלים ענבי קברנה סוביניון, מרלו, שירז ושרדונה.
כרמי היקב נטועים על גב ההר המרכזי למדרון מתון באדמת גיר טרשית. בסמוך, ובתוך הישוב עפרה, בגובה של 900 מטר מעל פני הים. אזור מעולה לכרמי יין, והוא למעשה טרואר חדש בעל מאפיינים ברורים בתוצרת היין.
בכרם אנו מקפידים על יבול נמוך מאוד של כ-900 קילוגרם לדונם ענבים. כדי לקבל ענבים עם ריכוז גבוה של טעמים וניחוחות הבאים לידי ביטוי ביינות היקב.
בציר הענבים נעשה בסוף חודש אוקטובר, לעתים אף תחילת נובמבר,
על מנת שיגיעו להבשלה אופטימלית.